Course syllabus

Welkom bij de online leeromgeving van de CASH-3 Vasculair. 

In deze online leeromgeving:

Het programma:

Het CASH-3V programma bestaat uit vier trainingsdagen en een examendag.  Deelname aan de CASH-3V trainingsdagen en het behalen van het examen zijn voorwaardelijk voor verkrijgen van het NVvV vaatcertifaat.

  • De trainingsdagen:
    • Gedurende het CASH-3V traject doorloop je vier trainingsdagen. Deze trainingsdagen kun je verspreiden over je gehele differentiatie. Op ieder van de trainingsdagen:
      • volg je de trainingsstations van twee vasculaire thema's (behorende bij het SCHERP opleidingsplan);
      • bezoek je twee of drie sponsorworkshops.
    • Je bereidt je voor op de training door middel van e-learning en je klinische werk.
    • De regie over de trainingssessies ligt bij jou: 
      • Jij bepaalt samen met je opleider op welke trainingsdag je welke training volgt en je schrijft je hiervoor in (zie uitleg hieronder);
      • Jij geeft voorafgaand aan de training via een mail aan techmedacademy@utwente.nl op welke punten je graag feedback of instructie van de faculty krijgt;
      • Jij vult na afloop van het trainingsstation samen met de faculty aandachtspunten voor het vervolg van je opleiding in VREST in; 
  • Examen: Na het doorlopen van de vier trainingsdagen, kun je deelnemen aan het jaarlijkse CASH-3V examen. Hierin worden je kennis en vaardigheden binnen het gehele vaatgebied getoetst. Meer informatie over de opzet van en voorbereiding voor het examen, vind je hier

Data en inschrijven:

Vier keer per jaar vindt er een trainingsdag plaats in het TechMed Centre van de Universiteit Twente. Elke trainingsdag wordt er een andere combinatie van thema's aangeboden.  Aan  het begin van je differentiatie maak je samen met je opleider een plan om te bepalen welk thema je op welk moment volgt. Je kunt daarmee op ieder moment in het jaar instromen en je hoeft de trainingsdagen niet in een vaste volgorde te doorlopen. In de tabel hieronder staan de data waarop de verschillende thema's worden aangeboden. Wacht niet te lang met inschrijven, want per trainingsmoment kunnen maximaal acht aios zich inschrijven. De tabel hieronder laat niet zien of een trainingsmoment al vol zit. 

De voorwaarden en restricties bij het inschrijven zijn:

  • Je twee thema's per trainingsdag volgt;
  • Je alle acht thema's (vier trainingsdagen) gevolgd moet hebben voor je examen mag doen*;
  • Je je tot uiterlijk vier maanden van te voren kunt aanmelden voor een trainingsdag, daarna wordt de faculty geregeld en kan je deelname niet meer worden gewijzigd. In geval van onvoorziene omstandigheden, leggen we je verzoek neer bij de examencommissie CASH-3V.
  • Je schrijft je in via techmedacademy@utwente.nl

*Het examen vindt eenmaal per jaar in oktober plaats en dit mag je afleggen tot twee jaar na het afronden van je opleiding tot vaatchirurg. Het is dus niet erg als je met plannen na het einde van je opleiding nog je examen moet doen.

! Let op: datum 4 april 2025 is gewijzigd in 11 april 2025 !

image.png

 

Frequently Asked Questions

Programma
Ik kan het programma niet voltooien voor het einde van mijn differentiatie. Je kunt het CASH-3V examen nog tot twee jaar na het afronden van je differentiatie voltooien. Het is dus geen probleem als je pas een aantal maanden na het afronden van je differentiatie examen kunt doen. Denk er dan wel aan om je VREST dossier nog wat langer open te zetten.
Wat als ik mijn gemaakte planning voor de trainingsdagen niet kan opgeven, omdat sommige dagen/thema's al vol zitten? Het kan inderdaad voorkomen dat sommige trainingsdagen en/of trainingsstations al vol zitten. Heroverweeg dan je planning met een blik op de beschikbaarheid. Je kunt het CASH-3V examen nog tot twee jaar na het afronden van je differentiatie voltooien. 
Programma trainingsdag
Ik wil mijn deelname aan een trainingsdag of examendag wijzigen, kan dat? Tot vier maanden voor de trainingsdag of examendag kun je zelf je deelname nog veranderen. Daarna wordt de faculty geregeld en kun je alleen met goedkeuring van de examencommissie je deelname nog wijzigen. Hiervoor kun je een verzoek indienen via TechMedAcademy@utwente.nl
Ik wil graag later beginnen of eerder eindigen, vanwege andere verplichtingen. Kan dat? Nee, dit kan niet. Alle programma's hangen met elkaar samen en het schuiven in één van de programma's heeft dus ook consequenties voor de andere programma's. 
Moet ik bij de sponsorworkshops zijn? Ja, de sponsorworkshops zijn een verplicht onderdeel van het trainingsprogramma. Je bezoekt alle sponsoren twee keer gedurende je differentiatie. De sponsoren zorgen ervoor dat zij twee verschillende workshops aanbieden in het jaar.
Vrijstelling
Kan ik vrijstelling krijgen voor het examen?

Vrijstelling voor het examen wordt niet verleend

Kan ik vrijstelling krijgen voor een deel van het trainingsprogramma?

Vrijstelling voor een deel van het trainingsprogramma wordt alleen in uitzonderlijke gevallen verleend door de examencommissie CASH-3V. Je kunt hiervoor een goed beargumenteerd verzoek indienen via TechMedAcademy@utwente.nl

Onvoorziene omstandigheden
Wat als ik mij door onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte) last-minute moet afmelden voor een trainingsdag. Geef je afmelding met (globaal) de reden door via TechMedAcademy@utwente.nl. Graag ontvangen we dan ook je telefoonnummer. We zullen in de week na de trainingsdag contact met je opnemen om te overleggen over de mogelijkheden (aansluiten bij een andere trainingsdag, ontheffing, etc.)


Sponsoren

De hoofdsponsoren van de NVvV maken de CASH-3V mede mogelijk. Zij zullen, in wisselende bezetting, aanwezig zijn tijdens de trainingsdagen en iedere AIOS ziet iedere sponsor twee keer voor een workshop tijdens het CASH-3V traject. Door op de logo's van de sponsoren te klikken, krijg je gerichtere informatie over de sponsoren en hun workshops.

    Gore.jpg Cook Medical.png     Artboard 1-1.png                            Bentley 1-1.jpg
3_AV logo Medtronic Further Together.png  TA_LOGO April 2019.jpg